Bro Ben Ashaari yang Baik Hati

Posted on December 8, 2010

1



 Assalamualaikum…
Dalam kesesakan, sempat gak post en3 baru. Tapi Si Tukang Tulis tak sempat menaip. Jadi nak kongsi apa yang Bro Ben Ashaari komen tentang pertanyaan Si Tukang Tulis pada beliau…Tak sangka pula dia sanggup buat satu en3 untuk jawap pertanyaan Si Tukang Tulis…terharu @-@
Bro, pinjam komen ye…nak buat ingatan supaya tak susah nak cari bila hilang kat blog Bro. Kepada yang kecil hati Ben Ashaari tak layan anda, bacalah🙂 Hehehe…
——Dari Ben Ashaari
Aduh..terharu aku.. ramai yang prihatin kat aku .. Terima kasih kawan kawan .. 
Ada seorang sahabat blogger yang kreatif bertanyakan soalan pada aku ..
FareedSairi bertanya ” Salam Bro Ben…Nak minta sedikit nasihat tentang BlogLarian. Dah mula ada kritikan membina, harap dapat beri juga sedikit pendapat🙂 jika bro berkelapangan.
setakat ni, sy tak sempat nak update post sbb daftar blog org…camne bro bole layan bila buat segmen…fuh! .. ada teknik khas ke? “

Jawapan aku hanyalah satu … KOMITMEN ! Bila buat satu satu segmen atau contest , komitmen perlu ada .. Ramai ingat senang je nak buat .. Nampak nak ‘makan free’ jer tapi diorg tak sedar , nak update blog .. nak bukak blog blogger tu lagi. check satu satu .. Bayangkan kalau segmen Blogger baru yang aku terima hampir 200 penyertaan ? Tu pun ada yang bunyi aku tak nak komen.. tak follow .. tapi diorg tak bunyi pulak yang aku dok promote kat blog aku ?

Aku bukan tak ikhlas.. tapi kadang kadang , orang kita ni , suka disuap terus dalam mulut … yang tu baru diorg perasan .. Tapi bila kita buat secara diam atau ‘sipi-sipi’ , saja dibutakan mata hati .. Hurm..
Jadi ginilah En.Fareed , bahagikan masa… bila nak update blog , dan bila nak daftara blog … kalau tak , mmg huru hara .. Jangan kelam kabut.. pasti ok punya ..
Ada teknik khas ke aku ni ? Hehehe… semangat bro !!! Semangat ni datang bila kawan kawan blogger berminat ! Kita kena amik semangat dari diorng sebagai tanda sokongan mereka terhadap segmen kita ..

Macam aku .. ada yang pertikaikan segmen yang aku buat ni takde hadiah yang best .. Hadiah tah hapa hapa .. Cam sticky post tu.. kalau lah dia bijak , hadiah $$ tak seberapa sangat dari hadiah mempromosi blog tu ! Hadiah jangka masa panjang !! Fikirkan la tu .. Jangan jadi cam anak burung .. Jadi cam anak buaya.. lahir lahir terus masuk ke dalam sungai … ikut mak dia .. bukan nganga dalam sarang …

 Memang Terbaik punya nasihat🙂 Naik balik semangat nak uruskan BlogLarian

Posted in: MyBlogLife